Scherfiginspirationer

Den Classenske Legatskole 1970

DCL-byens avis - klik på billedet for at læse den flotte avis

I starten af januar måned var Den Classenske Legatskole omdannet til en miniby: DCL-byen. Eleverne arbejdede i en lang række forskellige virksomheder, der producerede smykker, kosmetik, tekstiltryk, modetøj, dukker og smykker. Der var konditori med hjemmebagte kager, wellness, yoga, fittness, musikcafé, hvor elevernene spillede musik, filmstudie, biograf, naturhistorisk museum og meget mere. DCL-byen havde naturligvis også en avis, hvor eleverne skrev, redigerede og layoutede alle artikler. Avisen blev trykt i 500 eksemplarer.

 

 

 

 

 

Scherfiginspirationer

2. klasserne på Den classenske Legatskole har arbejdet med billedkunstneren Hans Scherfig, og tegnet billeder, der er inspireret af hans kunst. Eleverne har brugt blyant og neocolor.

Billederne her er et lille udvalg af de mange flotte billeder.

Dagligt liv på Den Classenske Legatskole

Åben Skole

Skolernes Motionsdag

Den Classenske Legatskole har rødder i fortiden. Traditionen og det historiske tilhørsforhold er udgangspunkt for en forståelse af dens placering i forhold til tid og sted og for erkendelse af udvikling og forandring. Skolen blev stifet i 1793 for midler fra generalmajor J. F. Classens testamente. J. F. Classen havde fremstillet kanoner, krudt og kugler i Frederiksværk – produkter, som han blandt andet solgte til det danske forsvar. På baggrund af sit bekendtskab med forsvaret følte Classen, at der var behov for en skole, ikke mindst for underofficerernes børn, og det var derfor ganske naturligt, at skolen kom til huse i lokaler på 1. artilleriregiments kaserne i Strandgade. I 1895 flyttede skolen til Wildersgade, og i 1919 overtog kommunen driften af skolen. Den nuværende beliggenhed i Vester Voldgade har skolen haft siden 1938. Selv om skolen stadig har forbindelse til Det Classenske Fideicommis, er de militære bånd er for længst klippet over, og skolen drives nu som en almindelig kommuneskole, med god, solid undervisning, hvor eleverne lærer at tage hensyn til hinanden og omgivelserne, således at der gennem ansvarlighed opnås et trygt, rart og lærerigt miljø. 

Godt vejr, bevægelse, samvær, spænding, vovemod, godt humør og konkurrence. 6. og 7. klasserne er på PlugNplay lige før påske. Her var der arrangeret fodbold, basket, volley, speedskating og parkour.

 

 

 

 

  

 

 

En anderledes skoledag - bevægelse, begejstring og fællesskab!

Skolernes Motionsdag er en fælles tradition for stort set alle skoler i Danmark. Motionsdagen afholdes hvert år fredag før efterårsferien. Her sættes der fokus på de positive fælles oplevelser, som man kan få, når man bevæger sig i det fri sammen med andre. Bevægelse og fællesskab er vigtigt for både elevernes sundhed og trivsel. Det er oplevelser, der trækker renter langt ind i voksenlivet.

På Den Classenske Legatskole startede vi dagen med en fælles opvarmning i skolegården. Derefter fulgtes vi alle til Christianshavns Vold, hvor vi løb en rundstrækning på 1,5 km. Eleverne på DCL løb i alt 3224 km. Det svarer til en løbetur ned gennem Europa til Venedig i Italien - og tilbage igen. Alle elever løb 8,8 km i gennemsnit på dagen.

Efter løbet var der juice til madpakken til alle.

Billeder fra skolen: 1890, 1891, 1910, 1917 og 1937