Gamle Elevers Aften

Den Classenske Legatskole

Den Classenske Legatskole 1970

Hvert år mødes tidligere klassekammerater og lærere til hyggeligt samvær og udveksling af gode minder til Gamle Elevers Aften. Igen i år var festen meget velbesøgt med både elever, som gik på skolen helt tilbage i 1946 og elever der dimiterede i sommers. I år underholdt Skolens kor med Skolens Sang, Nu Falmer Skoven Trindt om Land og Skuld Gammel Venskab Rejn Forgo.

På Den Classenske Legatskole lægger vi vægt på, at elevernes læring sikres gennem en høj faglighed, alsidige undervisningsformer og en varieret og inspirerende skoledag. Den understøttende undervisning og lektiehjælpen giver mulighed for både faglig fordybelse og alternative aktiviteter. Selv om skolen har snævre rammer, får eleverne mulighed for at bevæge sig i løbet af dagen - som en del af den faglige undervisning, som afveksling til de mere stillesiddende aktiviteter og i frikvartererne. I følge trivselsundersøgelsen “Københavnerbarometer” er det store flertal af eleverne tilfredse med skolen, undervisningen, og de er trygge i skolen.

Dagligt liv på Den Classenske Legatskole

Åben Skole

Skolernes Motionsdag

Den Classenske Legatskole har rødder i fortiden. Traditionen og det historiske tilhørsforhold er udgangspunkt for en forståelse af dens placering i forhold til tid og sted og for erkendelse af udvikling og forandring. Skolen blev stifet i 1793 for midler fra generalmajor J. F. Classens testamente. J. F. Classen havde fremstillet kanoner, krudt og kugler i Frederiksværk – produkter, som han blandt andet solgte til det danske forsvar. På baggrund af sit bekendtskab med forsvaret følte Classen, at der var behov for en skole, ikke mindst for underofficerernes børn, og det var derfor ganske naturligt, at skolen kom til huse i lokaler på 1. artilleriregiments kaserne i Strandgade. I 1895 flyttede skolen til Wildersgade, og i 1919 overtog kommunen driften af skolen. Den nuværende beliggenhed i Vester Voldgade har skolen haft siden 1938. Selv om skolen stadig har forbindelse til Det Classenske Fideicommis, er de militære bånd er for længst klippet over, og skolen drives nu som en almindelig kommuneskole, med god, solid undervisning, hvor eleverne lærer at tage hensyn til hinanden og omgivelserne, således at der gennem ansvarlighed opnås et trygt, rart og lærerigt miljø.

Godt vejr, bevægelse, samvær, spænding, vovemod, godt humør og konkurrence. 6. og 7. klasserne er på PlugNplay lige før påske. Her var der arrangeret fodbold, basket, volley, speedskating og parkour.

En anderledes skoledag - bevægelse, begejstring og fællesskab!

Skolernes Motionsdag er en fælles tradition for stort set alle skoler i Danmark. Motionsdagen afholdes hvert år fredag før efterårsferien. Her sættes der fokus på de positive fælles oplevelser, som man kan få, når man bevæger sig i det fri sammen med andre. Bevægelse og fællesskab er vigtigt for både elevernes sundhed og trivsel. Det er oplevelser, der trækker renter langt ind i voksenlivet.

På Den Classenske Legatskole startede vi dagen med en fælles opvarmning i skolegården. Derefter fulgtes vi alle til Christianshavns Vold, hvor vi løb en rundstrækning på 1,5 km. Eleverne på DCL løb i alt 3224 km. Det svarer til en løbetur ned gennem Europa til Venedig i Italien - og tilbage igen. Alle elever løb 8,8 km i gennemsnit på dagen.

Efter løbet var der juice til madpakken til alle.

Gamle billeder af skolen 1890, 1891, 1910 og 1937