Scherfiginspirationer

2. klasserne på Den classenske Legatskole har arbejdet med billedkunstneren Hans Scherfig, og tegnet billeder, der er inspireret af hans kunst. Eleverne har brugt blyant og neocolor.

Billederne her er et lille udvalg af de mange flotte billeder.

Den Classenske Legatskole flytter adresse midlertidigt.

Den bevaringsværdige skolebygning på Vester Voldgade fra 1889-1890 skal helhedsrenoveres og moderniseres. Derfor er elever og personale blevet genhuset i den tidligere Bispebjerg skole på Frederiksborgvej 107. Bispebjerg Skole er hen over sommeren blevet gjort i stand, så den var klar til at modtage os med lyse og venlige lokaler. Det er er en fin gammel skole med masser af sjæl, men vi glæder os til at komme tilbage til skolen på Vester Voldgade.

Renoveringen og moderniseringen af skolen strækker sig fra august 2017 til juli 2018. Der er tale om en betydelig forbedring af indeklimaet, akustikken og elinstallationerne på skolen. Klasselokalerne lyddæmpes males, vi får nye elevskabe nye døre og nye interaktive tavler. Gangarealer og trapperne lyddæmpes og males. Grupperummene udvides og toiletforholdene forbedres med en ny toiletbygning i den smalle passage mellem Vester Voldgade og skolegården. Bygningen kommer også til at rumme en elevator til alle etagerne. Læringscenteret/biblioteket udvides og nyindrettes med nye biblioteksmøbler og fordybelsesområder. Det tidligere sløjd/billedkunstlokale i nederste etage udvides og indrettes, så det det i højere grad kan tilfredsstille de krav, der i folkeskolen stilles til de kreative aktiviteter, herunder det nye fag håndværk & design.

Klik på ovenstående billede og læs mere om, hvad renoveringen omfatter.

Den Classenske Legatskole 1970

Dagligt liv på Den Classenske Legatskole

Den Classenske Legatskole har rødder i fortiden. Traditionen og det historiske tilhørsforhold er udgangspunkt for en forståelse af dens placering i forhold til tid og sted og for erkendelse af udvikling og forandring. Skolen blev stifet i 1793 for midler fra generalmajor J. F. Classens testamente. J. F. Classen havde fremstillet kanoner, krudt og kugler i Frederiksværk – produkter, som han blandt andet solgte til det danske forsvar. På baggrund af sit bekendtskab med forsvaret følte Classen, at der var behov for en skole, ikke mindst for underofficerernes børn, og det var derfor ganske naturligt, at skolen kom til huse i lokaler på 1. artilleriregiments kaserne i Strandgade. I 1895 flyttede skolen til Wildersgade, og i 1919 overtog kommunen driften af skolen. Den nuværende beliggenhed i Vester Voldgade har skolen haft siden 1938. Selv om skolen stadig har forbindelse til Det Classenske Fideicommis, er de militære bånd er for længst klippet over, og skolen drives nu som en almindelig kommuneskole, med god, solid undervisning, hvor eleverne lærer at tage hensyn til hinanden og omgivelserne, således at der gennem ansvarlighed opnås et trygt, rart og lærerigt miljø.

Billeder fra skolen: 1890, 1891, 1910, 1917 og 1937

DCL-byens avis

I starten af januar måned var Den Classenske Legatskole omdannet til en miniby: DCL-byen. Eleverne arbejdede i en lang række forskellige virksomheder, der producerede smykker, kosmetik, tekstiltryk, modetøj, dukker og smykker. Der var konditori med hjemmebagte kager, wellness, yoga, fittness, musikcafé, hvor elevernene spillede musik, filmstudie, biograf, naturhistorisk museum og meget mere. DCL-byen havde naturligvis også en avis, hvor eleverne skrev, redigerede og layoutede alle artikler. Avisen blev trykt i 500 eksemplarer.

Klik her for at læse avisen

Åben Skole

En anderledes skoledag - bevægelse, begejstring og fællesskab!

Skolernes Motionsdag er en fælles tradition for stort set alle skoler i Danmark. Motionsdagen afholdes hvert år fredag før efterårsferien. Her sættes der fokus på de positive fælles oplevelser, som man kan få, når man bevæger sig i det fri sammen med andre. Bevægelse og fællesskab er vigtigt for både elevernes sundhed og trivsel. Det er oplevelser, der trækker renter langt ind i voksenlivet.

På Den Classenske Legatskole startede vi dagen med en fælles opvarmning i skolegården. Derefter fulgtes vi alle til Christianshavns Vold, hvor vi løb en rundstrækning på 1,5 km. Eleverne på DCL løb i alt 3224 km. Det svarer til en løbetur ned gennem Europa til Venedig i Italien - og tilbage igen. Alle elever løb 8,8 km i gennemsnit på dagen.

Efter løbet var der juice til madpakken til alle.

Skolernes Motionsdag

Godt vejr, bevægelse, samvær, spænding, vovemod, godt humør og konkurrence. 6. og 7. klasserne er på PlugNplay lige før påske. Her var der arrangeret fodbold, basket, volley, speedskating og parkour.